tiistai 30. syyskuuta 2014

85 päivää jouluun :)

85 päivää! Se tuntuu ja kuulostaa vähältä, liian vähältä :) Lumet suli parissa päivässä pois ja pimeät syksy illat valloitti taas pihamaan... Tänään seurailtiin muuttolintujen matkan tekoa pihalla, niitä oli kyllä paljon!

Joululahjaprojektit on ihan vaiheessa. Olin suunnitellut, että tässä vaiheessa suurin osa olisi jo itsetehdystä valmiina odottamassa paketointia, mutta kissanviikset!

Ensimmäistä jouluystävä 2014-pakettia olen jo osittain koostanut, mutta jotain kivaa siihen tahtoisin vielä keksiä lisäksi :) Jospa viikonloppuna vaikka ehtisin pyörähtämään kaupungilla niin saisin paketin jo matkaan... Yllättävän hankalaa on ollut keksiä pakettiin sisältöä kun tiedän ystävästä niin kovin vähän, toivottavasti paketista kuitenkin tulee hyvää mieltä saajalle :)

Joulu alkaa pilkistellä erilaisissa tilanteissa vastaan. Eilen huomasin, että lähikauppaan oli tullut joululimua ja jouluoluet. Pakko oli ottaa pullo jouluomena-limpparia makusteltavaksi :) Parissa mainoksessakin on jo vähän joulusta muistuteltu. Yllättävän rauhallista on kuitenkin vielä. Huomenna vaihtuu lokakuuksi, joten eiköhän se siitä ala :)

Tahtoisin niin kovasti lähteä miehen kanssa kuhertelulomalle ennen joulua, vaikka ihan kotimaahan. Kiva olisi yhdistää joku kaupunkiloma kahden kesken vaikka johonkin tunnelmallisiin joulumarkkinoihin. Turku olisi oivallinen kohde ainakin. Porvoossakin ilmeisesti on jotain joulumarkkinaviritystä, Antakaa vinkkejä ja suosituksia minne kannattaisi lähteä :)

tiistai 23. syyskuuta 2014

Joko mennään hiihtämään?

Voi tuota lasten riemua minkä ensilumi saa aikaiseksi. Eilen illalla alkanut lumisade oli kasannut mukavasti jännitystä tämän aamun verhojen aukaisuun... Yllättävän paljon lunta oli pihalle kertynytkin. Tyttö hihkui onnessaan, että pitää päästä hiihtämään ja heti. Ulkona kuitenkin viima ja vaakatasossa tuleva räntä hillitsi innostusta ja parin lumiukon jälkeen takaisin sisälle :)

Omenapuu ja syreeni oli vähän kokenut vaurioita puutarhassa :( Mikään oksa ei näytä olevan vielä katkennut, joten toivottavasti eivät kamalasti loukkaannu lumitaakasta.


maanantai 22. syyskuuta 2014

Lumihiutaleita portailla - Ensilumi

Nyt niitä on virallisesti, ihka ensimmäisen kerran tänä vuonna. Lumihiutaleita portailla. Ei paljoa, eikä varmaan kauaa, mutta toivottavasti ainakin aamulla niin päästään ihmettelemään lasten kanssa valkeaa maata <3

Joku ei innostunut ihan yhtä paljon lumisateesta :D

sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Syysflunssa nro 2

Ja taas mennään... Flunssaa pukkaa jo toisen kerran tänä syksynä. Nyt pitää viimeistään käynnistää kyllä joku megasupervitamiinikuuri, sillä nyt ei kyllä joutaisi tätä syksyä niiskuttamaan ja yskimään...

Ulkona on rauhallinen ja leppoisan lämmin syyssää :) Harmillisen vähän tästä on ehtinyt nauttimaan, koska ensi viikolla on syksyn isoin tentti edessä, joten kahvia ja yliviivaustussia on tänä viikonloppuna kulutettu ihan urakalla :)

Perjantaina oli ylimääräinen vapaapäivä onneksi ja ehdin käymään vähän kaupungilla. Löysin ihanan talolyhdyn, joka oli vielä kohtuuhintainenkin. Vuoden verran olen haaveillut talolyhdystä ja nyt se koristaa sitten meidän keittiön pöytää :)


perjantai 19. syyskuuta 2014

"Melkein valmis" joulukalenteri :)

Jo aiemmassa postauksessa kirjottelin vähän ajatuksia tämän vuoden joulukalenterista... Tällä viikolla ehdin käymään kirpparilla pikavisiitin ja sieltä sitten tarttui kaikenlaista tuunaustavaraa mukaan, joista olisi tarkoitus sitten askarrella joulukalenteri. En ole vielä ihan päättänyt, että tuleeko tästä nyt selkeästi pikkutytöille vai miehelle ja tytöille... Ehkä paketit täytetään niin, että koko perhe saa oman osansa eläimiä unohtamatta :)

Kirpparilta lähti mukaan vanha kirja, jonka sivuista taiteilin pieniä pussukoita, jotka olisi tarkoitus numeroida ja täyttää jollain yllärillä.
Lisäksi mukaan tarttui pari punottua koria. Molemmat olisi tarkoitus käsitellä valkealla spray-maalilla. Pienempään ajattelin tehtailla jonkinlaisen kukka-asetelman johon tulee ainakin marjakanervaa ja jotain vihreää ehkä ympärille. Pitäisi käydä puutarhalla tai kukkakaupassa hakemassa vähän ideoita. Isompi kori saa palvella sitten noiden pussukoiden säilytyspaikkana :) Valkean maalin lisäksi koria pitää kyllä jotenkin muutenkin tuunata, mutta tämä vaatii ideointia.Lisäksi ajattelin toteutta vielä sellaisen adventtisunnuntaikalenterin ja laittaa jokaiselle adventille pienen paketin, jossa olisi jotain kivaa yhteistä tekemistä koko perheelle. Olen vähän ideoinut jouluisia puuhia mitä niihin voisi laittaa, mutta siitä sitten myöhemmin enemmän :)

lauantai 13. syyskuuta 2014

Huhhuh hulinaa ja The Munala saapui kotiin :)

Viimeinen viikko (tai oikeastaan kaksi) on ollut kyllä niin ylibuukattua, että huh huh... Koulu sitten alkoi, ja ryminällä... Neljä intesiivistä viikkoa teoriaopintoja ennen käytäntöön siirtymistä vie kyllä mehut tehokkaasti. Raastavaa olla erossa lapsista ja miehestäkin ja kotona ollessa ei malttaisi keskittyä sitten koulujuttuihin enää ja millos ne sitten tehdään? Yöllä. Noh, millos nukutaan sitten? Joo, en tiiä... :) Onneksi vapaaviikonloppu edessä ja huomenna on miun vuoro nukkua pitkään! Jihuu! Uusimmassa Meidän perhe-lehdessä oli hyvin ajankohtainen artikkeli. Otsikoin sanoin juurikin noin!Mutta viikon yksi kohokohta on ollut The Munalan saapuminen kotiin. Rakastan kodin sisustamista. Tyylini on lähellä maalaisromanttista, mutta toisaalta tykkään pelkistetystä ja skandinaaviset värit ovat mieleen. Eli meillä on kotona paljon valkeaa, harmaata, beigeä eri sävyissä... Voi kun olisi enemmän aikaa sipistellä kotia ja keksiä aina uusia ideoita sinne, ehkä sitten joskus... Mutta siis tosiaan, miehen mielestä maailman isoin turhake, Munala saapui viime viikolla. Minun mielestä se istuu täydellisesti keittiöön ja on kyllä kaikessa söpöydessään täydellinen katseenvangitsija meidän muuten melko tylsästi sisustetussa keittiössä. Jotain pientä olen yrittänyt sinne keksiä, mutta toisaalta siellä kaiken pitää olla helposti puhdistettavaa ja tietyllä tavalla käytännöllistä. Tahtoisin pitää pöytäpinnat mahdollisimman puhtaana ja tyhjänä (joo, ei todellakaan onnistu lapsiperheessä), joten turhaa rojuakaan en sinne tahdo. Paitsi tämän Munalan. Jossain ne kananmunat on säilytettävä, joten miksi niitä ei säilyttäisi kivannäköisesti :)


perjantai 5. syyskuuta 2014

112 yötä jouluun....

Ei ole enää kahta viikkoakaan kun maaginen 100 yötä jouluun menee rikki :) Monta yötä joka tapauksessa vielä odotettavaa... 

Tämä viikko on mennyt ihan puhtaasti koulujuttujen parissa, pitkiä päiviä ja paljon omaksuttavaa asiaa liian lyhyessä ajassa :( Tänään käytiin perheen kanssa palautavalla metsäreippailulla läheisellä luontopolulla, teki kyllä eetvarttia päästä ulkoilemaan syksyiseen luontoon. Meidänkin puutarhassa tapahtuu... 


Nyt se on täydessä kukassa! On se vaan kaunis kukka! Toinen hieman pienemmän näköinen on avautumassa viereen :)

Joulusuunnitelmia on tehty sen verran tällä viikolla kuitenkin, että varasin liput minulle ja miehelle Rajattoman joulukonserttiin. Samalla tuli varattua liput myös Ti-ti-nalle joulujuttuu minulle ja esikoiselle :)

keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Varaslähtö joulun makuihin

Joulun ajaksi varattuja herkkuja jää aina kaappeihin pyörimään joulun jälkeen. Yleensä pyrin, että kaappiin jäisikin ihan tietoisesti purnukka pitkään säilyvää glögiä ja torttuhilloa. Näitähän saa kaupasta kyllä ympäri vuoden, mutta yleensähän se syksyfiilis iskee joskus illalla ja sitten pitää äkkiä vaan olla hätävarat saatavilla. Viikonloppuna lämmitettiin kylmän illan kunniaksi ensimmäiset glögit 


Ja maanantaina paistettiin sitten ekat tortut. Kaupasta oli vaikeaa löytää torttutaikinaa ja en löytänyt sitten omaa suosikkimerkkistä. Piti tyytyä kilpailijan taikinaa, joka ei edes noussut kunnolla ja makukin oli vähän laimea vaikka herkkuahan ne on pitkän ajan jälkeen :)


Syksyn ensimmäiset joulutortut on aina ne parhaimmat! 


Pihahommia ja lumen odotusta...

Eilen laiteltiin kesäkalusteet talvisuojaan ja siivoiltiin pihaa talvea odottamaan. Ja kuinka ollakaan, saimme sunnuntaita vasten ensimmäis...