sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Patikointia ja mehustuspuuhia

Tänä viikonloppuna vietin ns. yh-viikonloppua tyttöjen kanssa, mies viiletti perinteisellä lautapeliviikonlopulla toisella puolen Suomea. Viikonloppu hurahti vauhdilla ja hyvin touhun täyteisesti. 

Tänään aamulla käytiin anopin ja apen kanssa metsäretkellä ihastelemassa syksyistä luontoa. Retkellä löydettiin vielä kanttarelleja ja jonkun verran olisi ollut myös rouskuja vaikka ne jätettiinkin metsään seuraaville reippailijoille. Ilma oli mitä parhain, melko viileää mutta puolipilvistä. Välillä aurinkokin vilkuili meitä pilvien välistä :) Ja tottakai evästauko pidettiin laavulla tulien ääressä makkaraa paistaen! 

Kotimatkalla huomasin että yhdellä kioskilla oli myynnissä mustaherukkaa, pakastettuna edulliseen hintaan joten nappasin 5 kg laatikon matkaan ja mehustin vaan töihin kotiin päästyä. Nyt parasta flunssalääkettä talven varalle! Oli muuten ensimmäinen kerta kun itse tein mehua. Viime kesänä jo ostin mehustimen kirpparilta kun löysin hyväkuntoisen ja edullisen, mutta en ole yksinkertaisesti ehtinyt mehustushommiin aiemmin :) Joulun vietto piipahtaa ajatuksiin useamman kerran päivässä. Itse vuorotyöntekijänä en vielä edes tiedä olenko vapaalla vai en, mutta toivottavasti saisin viettää aaton (ja mahdollisesti muutenkin joulun pyhät) kotona perheen kanssa :) Eilen innostuin selailemaan nettiä illasta ja joulukylpylässäkin alkoi toisaalta houkuttaa helppoudellaan, mutta toisaalta olen kyllä niin kotijoulufani, että tuskinpa sellaisesta jaksaisi innostua kuitenkaan. Joko teillä on joulusuunnitelmat valmiina? Vietättekö joulua kotona vai reissun päällä? 

maanantai 21. syyskuuta 2015

Se on ihan tunnistettava villasukka!!

Voi jehna, tein sitten ensimmäiset villasukat sitten yläasteen. Ensimmäiset sukat ovat esikoiselle ja toiset sai sitten tietysti pikkusisko :) Neuloosi taitaa iskeä, lankoja on kertynyt kaappiin jo monta kerää!


sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Alle 100 yötä jouluun :)

Tämä rajapyykki rikkoiutui jo viime viikolla. Jouluihmisille tämä on odotettu raja, jouluttaminen alkaa olla jo liki sallittua ja jouluun valmistautuminen käynnistyy todenteolla. Viime viikko meni opiskelukuvioissa niin vauhdilla, että jäi varsinaisena päivänä asia ihan unohduksiin. Mutta se mikä on varmaa niin vauhdilla joulua kohti mennään :) 

Tänä viikonloppuna olimme koko perhe mökkeilemässä ja nauttimassa syksystä. Syyskuu on ollut kamalan kiireinen koko perheellä, joka viikonloppu jotain menoa ja viikotkin on melko täyteen ohjelmoituja jo heti alkuviikosta :( Tuntuu, ettei oikein mitään ehdi kunnolla tekemään. 

Tänä viikonloppuna kuitenkin pakkauduimme autoon koko perhe, unohdimme pesemättömät pyykit, täyteen buukatut kalenterit, keskeneräiset työ- ja kouluasiat yms. kotiin ja suuntasimme Suomen itäisimpään kolkkaan mökkeilemään syksyjuhlien merkeissä. Juhlat oli hyvin pelkistetyt tuulipukujuhlat, mutta paikalla oli omaa perhettä ja lähellä asuvaa sukua. Kivaa oli ja rentoutti kummasti! 


Kesän vehreys on vaihtunut kummasti syksyn sävyihin. Kumpparit oli tarpeen ja villasukat lämmitti varpaita kivasti  :)Puolukoita olisi ollut kamalasti, mutta tällä kertaa ne jäi mättäille odottamaan... 


Tummenevassa syksyillassa on hyvä lämmittää rantasaunaa :) 

lauantai 5. syyskuuta 2015

Syysflunssan kourissa...

Illat pimenee ja yöt kylmenee syksyä kohti selvästi. Tällä viikolla ollaan etsitty tossut lämmittämään varpaita illalla ja aamulla, laitettu kotia syksy kuntoon, polteltu kynttilöitä, pieni syyshommia tullut tehtyä myös puutarhassa... Selkeitä talven odotuksen merkkejä! Tämä viikko ollaan oltu pikkutyttöjen kanssa lomalla, paitsi maanantaina meillä oli vielä kouluhommien ajantasalla saattamista ja tytöillä hoitopäivä :) 

Loman viettoa on mukavasti hillinnyt kaamea syysflunssa, joka alkoi hiljalleen hiipiä tiistaina päälle. Tunnollisen työntekijän merkki ilmeisesti, eihän sitä voi töissä ollessa kipeänä olla! Ensi viikolla alkaisi toiseksi viimeiset harjoittelut kätilöopintojen aikana ja silloin ei totta mooses kipeänä parane olla. Koulu ei tunne armoa vaikka olisit sairaana ja silloinhan jää harkkatunnit vajaaksi ja missäs välissä niitä sitten tehdään? Eilinen oli pahin päivä, tänään jo hieman helpottaa :) Toivottavasti teen lipittäminen ja vitamiinikuuri (purkista ja puutarhan pensaista) alkaisi tehota! 

Huomiseksi on luvattu ainakin tännepäin aurinkoista ja melko lämmintä keliä, ihania syyspäiviä teillekin lukijat! Ja toivottavasti flunssapöpöt kiertää teidät kaukaa :) 

torstai 3. syyskuuta 2015

Salainen jouluystävä 2015 ilmottauduttu!

Tänä vuonna järjestetään Salainen jouluystävä 2015 (Onneksi!). Idea toimii lyhykäisyydessään niin, että järjestäjä arpoo jokaiselle ilmoittautuneelle Salaisen jouluystävän. Tiettyjen päivämäärin puitteissa ennen joulua tälle salaiselle ystävälle toimitetaan kaksi joulupakettia ja viimeisen paketin tänä vuonna korvaa edellisvuodesta poiketen joulukortti :)

Osallistuin viime vuonna ensimmäisen kerran Salaiseen jouluystävään ja miten mukavaa puuhaa olikaan miettiä omalle ystävälle pakettia ja entäs sitten kun omat paketit olikin tulleet haettavaksi postiin :)  Ensimmäisten pakettien kanssa kyllä jännitin kovasti, että osaanko hankkia ventovieraalle ihmiselle mitään mieleistä, mutta ilmeisestikin pakettien sisällöt olivat mieleiset :)

Viime vuoden Salaisen jouluystävän tunnelmia voit käydä lukemassa valitsemalla kategorioista Salainen jouluystävä 2014 valikon :) Taidan itsekin käydä kurkkimassa mitä kaikkea ihanaa paketeista paljastuikaan!

 Kohti joulua-blogista kannattaa käydä lukemassa lisää aiheesta jos kiinnostuit ja jos vaikka haluaisit sinäkin Salaisen jouluystävän 2015!

Pihahommia ja lumen odotusta...

Eilen laiteltiin kesäkalusteet talvisuojaan ja siivoiltiin pihaa talvea odottamaan. Ja kuinka ollakaan, saimme sunnuntaita vasten ensimmäis...