lauantai 19. joulukuuta 2015

Viisi yötä jouluun

Tänään esikoinen tuumasi ensimmäisen kerran, ettei jaksa enää odottaa joulua. Aika sissi ollut ja ei ole antanut paljon jännityksen näkyä ulospäin, mutta varmaan yleinen hypetys alkaa nostaa pienenkin ihmisen stressitasoja jo nyt :D Tällä hetkellä Joensuussa nautitaan lumisesta maasta, mutta hetki kerrallaan lumi ottaa loskan roolia ja aamulla varmaan lumet on jo aika vähissä. Itse odotan niin kovasti, että jouluna olisi lunta mutta pakko kai se pikku hiljaa sopeutua ajatukseen että musta joulu voikin olla tulossa.

Kotona jouluvalmistelut ovat hyvällä mallilla :)

Hoidetut asiat

 • Joulusiivous
 • Joulukortit toimitettu ajoissa postiin :)
 • Koristelu osittain
 • Piha laitettu joulukuntoon
 • Lahjat hankittu
 • Karjalanpiirakat tehty
 • Kinkku otettu sulamaan
 • Laatikot odottaa pakastimessa
 • Jouluksi hankittu suurin osa ruokatarvikkeista, jotka vain säilyvät sinne saakka. Isompiin kauppoihin ei pitäisi olla enää tarvista siis mennä (JEEE!!!) , lähikaupalla pärjätään :)
 • Taatelikakku tuli juuri uunista
Vielä odottavat
 • Kuusi ja loput koristelut
 • Lahjojen paketointi ja kuljettelut oikeisiin osoitteisiin 
 • Kinkun paisto
 • Piparit (glut. + tavalliset)
 • Suklaatalo pitää koota ja koristella
 • Pyykinpesua 
 • Pihalle vielä parit joulujutut lähempänä aattoa, esim. pihan linnuille herkut yms. 
Onneksi ensi viikolle ei tule kuin kaksi työvuoroa ennen joulua ja todellakin (olenkohan muistanut tätä teille edes hehkuttaa) olen koko joulun vapaalla :) Ensimmäistä kertaa ehkä kymmeneen tai yhdeksään vuoteen! Ja vielä saan olla aatonaatonkin kotona joulua laittamassa! Tää on luksusta! 

Milläs mallilla teidän joulutouhut ovat? 

torstai 17. joulukuuta 2015

Kortti SJY:ltä

Eilen saapui postissa joulukortti Salaiselta Jouluystävältä :) Ja komia kortti olikin ja itse tehty ilmeisesti! Salaiseksi Jouluystäväkseni paljastui Anu. Kiitos Anu, joulun odotuksen jakaminen kanssasi on ollut oikein mukavaa :) Ja ihanaa joulun aikaa ja onnellista uutta vuotta myös Sinulle! 

tiistai 8. joulukuuta 2015

Kiirehtikää jouluostoksianne :)

Tämmöinen etusivun juttu oli Karjalaisessa tänään. Itse tykkään tyylistä, joten tämä ilahdutti omaa mieltä oikein kovasti. Muistelen, että viime vuonna oli samanlainen ensimmäistä kertaa :)

Osa liikkeistä oli selvästi nähnyt enemmän vaivaa kun toiset ja panostaneet mainoksessa vanhaan kirjoitusasuun :) Tässä omat lempparit!
Meidän lahjahankinnat on jo hoidettu aikoja sitten, pari käsityöprojektia on vielä vaiheessa joten ne pitää vielä ennen joulua valmistella loppuun, mutta suurempia hankintoja ei enää ole toteutettavana :) Mites teidän lahjahankinnat? Joko on paketit odottamassa vai ostatteko paketit viime hetkillä? :)

maanantai 7. joulukuuta 2015

Olkipukki

Meille muutti viikonloppuna perinteinen olkipukki. Monta vuotta olen ihastellut näitä kaupassa ja himoinnut sellaista kunnon kokoista olkipukkia joulukotia koristamaan. Lasten ja lemmikkien takia en ole tohtinut moista vielä kotiin hankkia. Viime vuonna meillä oli risuporo, mutta se tuntui kuitenkin laimealta verraten tähän oikeaan ja vanhan tyyliseen pukkiin :) Ehkä kun ikää tulee niin alkaa myös sietää tämmöisiä hyvin perinteisiä joulujuttuja, tähän asti joulua on vietetty meillä melko modernilla valkean ja hopean sekä mustan sävyisenä.

Mutta hieno se on joka tapauksessa, kaupassa oli vaikeutta valita kenellä yksilöllä on se komein parta ja kenen häntä hienoimmalla kippuralla. Tämän yksilön parta teki vaikutuksen ja kippurahännästä jouduin sitten tinkimään mutta komia se on ja paraatipaikalle se olohuoneeseen pääsi. Jouluksi ehkä hän joutuu muuttamaan tältä paikalta mutta joulun odotusta hän saa ikkunalaudalla ihastella :)


Tuossa olkipukkihuumassa innostuin googlettemaan miten Gävlen suurella ja kuuluisalla olkipukilla menee. Koko Gävlen pukin tarinahan on oma lukunsa, harvana jouluna pukki on selvinnyt aattoon saakka tai ainakaan joulun yli vahingoittumatta. Pukki on useana vuonna poltettu tai joutunut väkivallan kohteeksi muuten, kerran se on jopa joutunut yliajetuksikin. Pukkihan on jättimäinen, kokoa on kuulemma 3000 kg joten sen rakentaminenkin vuosittain jakaa ihmisten mielipiteitä. Mutta hienoa olisi joskus päästä tuokin näkemään oikeasti. Ennen sitä olkipukin eloa voi seurata realiajassa nettikarmeran välityksellä :)

sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Onnea itsenäinen Suomi!

Meillä on vietetty itsenäisyyspäivää varsin perinteisesti... Perheen parissa hyvästä ruuasta nauttien, sinivalkeita kynttilöitä poltellen ja Linnan juhlia seurailen. Toivottavasti myös sinun itsenäisyysjuhlat ovat olleet yhtä mukavat :)Valmistin tänään ensimmäistä kertaa poroa ja voin kyllä suositella. Helppo valmistaa ja vie kielen mennessään :)

lauantai 5. joulukuuta 2015

Karjalanpiirakoita, nams :)

Aamuhämärissä tuli rypyteltyä ensimmäinen satsi karjalanpiirakoita joulua odottamaan :). On ne vaan niin herkkua ja oikeasti aika helppojakin tehdä! 


Netistä löytyy useita ohjeita näiden tekoon. Itse teen omalta mummolta saamalla ohjeella ja senkin vähän soveltaen, välillä enemmän rukiisia ja välillä taas enemmän vehnäjauhoisia :)

Pihahommia ja lumen odotusta...

Eilen laiteltiin kesäkalusteet talvisuojaan ja siivoiltiin pihaa talvea odottamaan. Ja kuinka ollakaan, saimme sunnuntaita vasten ensimmäis...