Joulukukkia kasvamaan :)

Keväällä istutin viime vuoden amarylliksen sipulit kukkapenkkiin keräämään voimia kesän ajaksi. Sipulit tekikin isot hyvin terhakkaat lehdet penkissä kesän aikana. Viime viikolla kuopasin sipulit takaisin ruukkuihin ja kiikutin lepäämään hetkeksi ulkovarastoon ennen kun nostan ne sisälle. En todellakaan tiedä saanko sipulit kukkimaan uudelleen. Aiemmin olen ne laittanut varastoon suoraan kukinnan jälkeen ja tällä menetelmällä en ole niitä onnistunut saamaan uudelleen kukkaan joten toivottavasti nyt onnistuisi :) Harmittaa ostaa joka vuosi uudet sipulit vaan sen vuoksi, ettei oma osaaminen riitä... Selailin keväällä jotain puutarhablogia ja sieltä sain tuon vinkin, mutta ilmeisesti ne olisi voinut istuttaa suoraan ruukkuineen penkkiin, mutta en raaskinut omia ruukkuja maan alle laittaa joten menivät sipulit vaan. Juurethan kärsi varmasti kun kaivelin ne penkistä pois, mutta katsotaan nyt miten käy. 
Kävin kyllä varoiksi ostamassa lähikukkakaupasta parit sipulit, ihan varmuuden vuoksi! Nyt pitäisi nämä saada multaan ja alkaa ihmettelemään kasvua. Amaryllis on ehdoton lempijoulukukkani ja niitä on pakko olla joka vuosi joulun aikaan.



Samalla reissulla löysin myös hyasintin sipuleita, melkolailla fuksinpunaisena joten nekinhän oli ostettava. Laitoin sipulit kasvamaan veteen suoraan, ilmeisesti kukinnon pitäisi nousta samalla tavalla näinkin :) Maljakoksi saivat meidän muumipapan hattu-maljakon. Testiä tämäkin, jouluna nähdään miten ne on sitten oikeasti kasvanut.


Joko teillä on joulukukkia kasvamassa? Tai mitä olette ajatelleet laittaa tänä vuonna kasvamaan?


Kommentit

Suositut tekstit