Joulukauden avajaiset Joensuussa

Tänään on vietetty Joensuusa virallisia joulukauden avajaisia. Torilla oli perinteisesti joululauluja tonttujen esittämänä sekä myös Joulupukki muoreineen. Lisäksi tapahtumassa on perinteisesti sytytetty kaupungin katuja koristavat jouluvalot sekä tapahtuman päätteeksi on ilotulitus. Oikein kiva perinne johon tulee osallistuttua aina kun mahdollista :) Jioulupukki olisi ollut tavattavissa tapahtuman jälkeen mutta nälkäisinä emme jaksaneet odotella vaan ihastelimme kauempaa jo ohjelman aikana. 

Tässä muutamia kuvia mitä tuli reissulta napsittua...


Vapaudenpuiston joulukuusi oli käytävä katsomassa :) Ja torin vieressä olevalle siniselle virralle oli avattu Joulubaari, josta leijui ihana glögin tuoksu ohikulkiessa. Oikein kivan näköinen paikka, pitää käydä testaamassa tämä vielä ennen joulua.



Ja no, meidän joulukukatkin otti sitten vähän harppauksen jouluun. Reilu kuukausi sitten istutetut amaryllikset päätti aloittaa kukintansa jo nyt. On se vaan sellainen veitikka tuo kukka, että ikinä ei tuosta sen kukinnasta voi antaa kuin arvion ja sekin heittää aina vaikka kuinka yrittäisi huomioida jalostuksen ja eri lajikkeet... Lisäksi tämä valkea ja punainen amaryllis on kasvanut täysin samalla ikkunalla ja saanut saman verran vettä mutta silti toinen virutteli varren tuplan mittaiseksi :D :D Mutta toisaalta ihanaa, että joulun alusaikaa nämä nyt koristavat ja jouluksi pitää sitten hankkia ehkä uudet. Hyasintit ovat alkaneet hieman orastaa sipulin keskeltä mutta mitään suurempaa vartta niihin ei ole vielä ilmetynyt...








Kommentit

Suositut tekstit