Olkipukki

Meille muutti viikonloppuna perinteinen olkipukki. Monta vuotta olen ihastellut näitä kaupassa ja himoinnut sellaista kunnon kokoista olkipukkia joulukotia koristamaan. Lasten ja lemmikkien takia en ole tohtinut moista vielä kotiin hankkia. Viime vuonna meillä oli risuporo, mutta se tuntui kuitenkin laimealta verraten tähän oikeaan ja vanhan tyyliseen pukkiin :) Ehkä kun ikää tulee niin alkaa myös sietää tämmöisiä hyvin perinteisiä joulujuttuja, tähän asti joulua on vietetty meillä melko modernilla valkean ja hopean sekä mustan sävyisenä.

Mutta hieno se on joka tapauksessa, kaupassa oli vaikeutta valita kenellä yksilöllä on se komein parta ja kenen häntä hienoimmalla kippuralla. Tämän yksilön parta teki vaikutuksen ja kippurahännästä jouduin sitten tinkimään mutta komia se on ja paraatipaikalle se olohuoneeseen pääsi. Jouluksi ehkä hän joutuu muuttamaan tältä paikalta mutta joulun odotusta hän saa ikkunalaudalla ihastella :)


Tuossa olkipukkihuumassa innostuin googlettemaan miten Gävlen suurella ja kuuluisalla olkipukilla menee. Koko Gävlen pukin tarinahan on oma lukunsa, harvana jouluna pukki on selvinnyt aattoon saakka tai ainakaan joulun yli vahingoittumatta. Pukki on useana vuonna poltettu tai joutunut väkivallan kohteeksi muuten, kerran se on jopa joutunut yliajetuksikin. Pukkihan on jättimäinen, kokoa on kuulemma 3000 kg joten sen rakentaminenkin vuosittain jakaa ihmisten mielipiteitä. Mutta hienoa olisi joskus päästä tuokin näkemään oikeasti. Ennen sitä olkipukin eloa voi seurata realiajassa nettikarmeran välityksellä :)

Kommentit

Suositut tekstit