Tonttulakkitalkoot

En ole tainnut aiemmin blogissani kertoakaan uudesta ja melkolailla koukuttavasta harrastuksesta eli ompelusta! Pari vuotta olen ompelemista harjoitellut ja aika harrastelijan vehkein eli halvimmalla mahdollisella saumurilla ja ompelukoneella. Vuosi sitten ompelukone vaihtui jo monipuolisempaan vempeleeseen koska entisessä markettiversiossa alkoi säädöt loppua kesken. Mikään ihme taituri en ompeluhommissa ole mutta hyvin olen siinä kehittynyt. Kouluajoilta ompelutunnit eivät olleet suosikkejani ja ainut mitä siellä opin hyvin tekemään oli ompeleen purkaminen. Eli erehdysten kautta ollaan opittu tämä homma :D Nyt alkaa jo vähän monimutkaisemmatkin ompelukset sujua mutta tykkään enemmän suoraviivaisista ompeluohjeista joissa ei ole kauhesti pientä sorhaamista vaan että ne valmistuvat kohtalaisen vauhdikkaasti.

Tänä vuonna päätin, ettei jouluompelut eivät jää joulun alle vaan että joulukuosisia vaatteita lapset pääsisivät käyttämään jo hyvissä ajoin syksyn mittan. Viime vuodelta olikin joulukankaita varastoissa (jotka muuten täyttyvät ihanista kuoseista hirveällä vauhdilla, ihan salaa) joten ei kun vaan välineet esille.

Tässä ensimmäiset tekeleet eli tonttulakit omille pikkutontuille. Tonttulakin kaava on Jujunan ilmaiskaava. Tein lapsille pitemmän version ja resorilla. Kankaana ihanat Paapiin joulukankaat. Viime vuonna tein samaisista kankaasta tytöille joulumekot ja nyt näitä jämäkankaita on hyvä upottaa näihin pikkuompeluihin :)


Lakeista puuttuu vielä isosiskon tilaama tupsu, samoin pikkusiskon toivoma kulkunen. 

Kommentit

  1. Kivat tonttulakit todellakin ihanalla kuosilla! :) Minä ompelin muutama vuosi sitten jerseytrikoosta vihreä-ruskeat tonttulakit meidän poitsuille, jotta joulustella voipi jo pari kuukautta aiemmin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit