Illat hämärtyy

Pimeä saapuu jokaisena iltana aiemmin kuin eilen. Hämärä alkaa kääriä otettaan jo ennen iltauutisia. Oivallinen aika siis alkaa tunnelmoimaan kynttilän valossa. Muuton jäljiltä kaivelin varastoista vanhoja lyhtyjä ja ajattelin niitä kuivana syyspäivänä kunnostella. Tähän asti meidän pihalla lyhdyt ovat olleet täysin sään armoilla ja se kyllä varsinkin puisista lyhdystä näkyy. Nyt uudessa kodissa meillä on enemmän katettua ulkotilaa joten ehkäpä tulevaisuudessa lyhdyt eivät niin kärsi sään vaihteluista. Katetuille terasseille on tullut laitettua jo aurinkokennovaloja ja valoköynnöksiä sekä syksyisiä istutuksia.



Vanhoista lyhdyistä on rapistunut maali ja molemmista oli yksi lasi irronnut. Puhdistin ensin puuosat irtomaalista ja -liasta ja sen jälkeen reilulla pikaliimalla vaan lasit kiinni. Kunnon kuivatus ja ei kun käyttöön. Katsotaan miten pitkän jatkoajan lyhdyt sai.










Tänään syksytuuli riepotteli irtolehtiä ja maata pitkin lenteli yllättävän paljon syksyn väriloistossa lehtiä. En kyllä malta odottaa sitä ensimmäistä pakkasaamua kun taivas on korkea ja ilma on niin raikas, siinä on vaan jotain! Luonto on silloin kauneimmillaan ehdottomasti.



Kirjoittelen täältä työpöydän äärestä, aamulla alkaa viimeinen kesäloman osa. Kyllähän tämä taitaa olla enemmän syksylomaa jo :) Huomenna illalla taidan kääriytyä soffan nurkkaan pähkinäkipon kanssa kynttilän valoon nauttimaan ja seuraamaan Vain elämää ja Sohvaperunoita! Aika superia!


Jos vaan kelit on kohdallaan niin jospa sitä pääsisi loman aikana pyörähtämään myös sienimetsässä :)


 
 
 





Kommentit

Suositut tekstit