Piparia ja pikeeriä

Olen vuosia ihastellut toinen toistaan taidokkaampia piparin koristeita ja taiteiluja. Useana vuotena olen yrittänyt tehdä itse edes jotain sinnepäin, mutta lopputulos on ollut... öö... kutakuinkin kaikkea muuta kuin sitä mitä olen yrittänyt. Viime viikolla törmäsin uuteen leivontatarvikekauppaan ja hetken mielijohteesta tilasin itselle lisää koristeluvälineitä. Tavoitteena selättää problem pikeeri. 
Perjantaina paketti olikin jo lähipostissa ja äkkiä hakuun. Viikonloppuna sain erikoista laatuaikaa kun koko perhe oli koiraa ja kissoja lukuunottamatta muualla ja minulla oli kutakuinkin 24 h aikaa vain itselle ja omille harrastuksille. 

Lauantaina paistelin ensimmäiset piparit ja kerrankin ehdin vahtimaan niiden paistoa niin, ettei lumitähdet hehkuneet mustina reunoilta. Kauniin ja tasaisen värisiä pipareita kerrassaan. 


Pikeerin valmistin vertailemalla eri ohjeita. Määrät ja vatkausajat vaihtelivat niissä, mutta taas kerran vatkain kädessä tein juuri niin kuin itsestä näytti että nyt tulee hyvää (tämä ei todellakaan aina päde).

Pikeeriin laitoin 

1 valkuainen
n. 3,5 dl tomusokeria 

Vatkasin seosta nopeimmalla noin 4 minuuttia. Siihen saakka että koostumus oli tasainen ja kauniin valkoinen. 


Ensimmäistä kertaa ikinä tuntui, että pikeerista tuli oikean paksuista koostumukseltaan ja uuden tyllat olivat juuri oikean kokoisia, että työn jäljestä tuli siistiä. Pitsikuviot pipareissa on omia suosikkeja, mutta välillä piti kokeilla kirjaimia ja myös pienimuotoisia muita kuvioita. Kirjaimet vaatii vielä harjoittelua, mutta onneksi jouluun on vielä tovi aikaa. Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit