Syksy vyöryy päälle

 Viikonloppuna tehtiin pikavisiitti kesämökille. Kiireisen arjen keskellä oli kamala polte päästä sienimetsään. Mökille päästyämme äkkiä kumpparit jalkaan ja metsään. Saaliina olikin puolisankollista lähinnä erilaisia rouskuja, jotka oli hyvä ryöpätä kesäkeittiössä. Sormet oli jo jäässä, mutta onneksi illalla pääsi saunaan lämmittelemään. Uimavesi oli ihanan viileää ja virkisti kivasti. 

Luonnossa liikkuessa huomasi kyllä, että syksy etenee vauhdilla. Monet kasvit on pukeutunut syksyväritykseen ja irtolehtiä tuuli pölisteli ympäriinsä. 

Mökkissä takan lämmössä oli hyvä nukkua pimeyden ja hiljaisuuden ympäröimänä. Mökkimaisema on kyllä niin rakas ja illan hämärtyessä oli pakko vielä tankata sen rauhaa talven varalle. Yöllä käytiin pakkasrajalla ja ulkohuussireissulla ei kyllä tarvinnut aikailla!Sunnuntaina teimme puolukkaretken läheiselle hakkuualueelle ja parin täyden sankon kanssa kotiuduimme. Värit luonnossa on huikeat. Meidän perheen uusin jäsen, Maali-koirakin pääsi ensimmäistä kertaa marjareissulle. Maasto on tuolla vähän vaikeakulkuista ja siellä on nähty myös käärmeitä. Metsässä liikkuminen on kyllä muuten tuttua jo mutta varsinkin noiden käärmeiden takia olen arastellut ottaa koiraa mukaan sieni- ja marjareissuille kun silloin ei täysin voi kiinnittää huomiota koiraan pelkästään. Hienosti Maali pysyi lauman joukossa ja seuraili kerääjien touhuja. 


Tänäkin vuonna osa suolasienistä ja puolukoista päätyy diy-joululahjoiksi, tästä lisää myöhemmin :) 

Kommentit

Suositut tekstit