Lahjakätkö alkaa täyttymään

Olen ajatellut tehdä tänä vuonna mahdollisimman ison osan joululahjoista itse. Melko kunniakas tavoite, mutta en ota sitä liian vakavasti ja tiedän, että joukkoon tulee myös mahtumaan kaupasta ostettujakin lahjoja.

Lahjalistaa perheelle ja sukulaisille olen jo hieman miettinyt päässäni ja nyt sitten pohdinkin, että minkä verran siitä kirjoittelen tänne. Yleisesti ottaen tahdon, että joululahjat ovat käytännöllisiä, saajalleen mieluisia, kestäviä ja jollakin tasolla henkilökohtaisia myös. Tietysti edullisuus, paikallisuus ja ekologisuus ei ole ikinä huonoja määreitä. Ajatus "vähemmän on enemmän"- pitäisi olla aina mielessä joulun alla. Viime vuonna lapset hukkui pakettiensa alle, olivathan ne silmin nähdän innoissaan siitä, mutta varmasti puolet vähemmänkin olisi riittänyt ja saanut yhtä iloisen mielen heille :)

Mies käy välillä kurkkimassa ainakin tänne, joten hänen lahjoistaan pitää olla erityisen tarkkana mitä tänne hänen lahjoistaan kerron :) Miehelle on muutenkin kauhean vaikeaa keksiä jotain kivaa, tarpeellista ja samalla myös henkilökohtaista lahjaa. Lapsille tuntuu olevan tosi helppo keksiä vaikka mitä ja siitäkin syystä heille varmaan kertyy niitä paketteja pilvin pimein. Omalle perheelle kätkön pohjalle onkin jo ilmestynyt muutama paketti odottamaan, en vaan ole malttanut jättää esim. jotain poistohintaisia tuotteita kauppaan vaan olen niitä jemmaillut joulua varten :)

Sukulaisten ja ystävien lahjat ovat vielä mietinnässä. Netistä löytyy pilvin pimein vaikka mitä kivoja puuhasteluohjeita. Kiva olisi kokeilla vaikka saippuan tai kynttilöiden tekoa. Tai jos vähän tekisi ompelujuttuja... Tai neulomuksia tai virkkauksia :)


Kommentit

Suositut tekstit