Syksyisiä pihahommia

Räkätautiaalto vaivaa edelleen. Onneksi lapset alkaa olla jo melkolailla terveitä, oma olo on vaan kaikkea muuta kuin kehuttava. Pää täynnä räkää, yskittää ja korvat kipuilee :(

Lähdettiin kuitenkin lasten kanssa aamulla ulkoilemaan ja käytiin kävelemässä pieni metsälenkki. Matkalla on tunnelmat jo kovin syksyiset. Pihlajanmarjat hehkui oranssiapunaa, pensaikoissa oli jo reilusti keltaisia ja punertavia lehtiä. Kaunis näkymä!

Olen etsinyt sopuhintaisia syksykukkia pihalle laitettavaksi. Tykkäisin, että piha olisi jollakin tavalla laitettu kuluvan vuodenajan mukaan. Ihana olisi askarrellakin syksyynkin omat kukka-asetelmat. Vähän koristekaalia, sypressiä, hopealankaa, yms. Tänä vuonna ei taida vaan oikein aika eikä rahkeet riittää muutenkaan!

Viime viikolla virittelin jo muutaman lyhdyn pihalle pimeitä iltoja valaisemaan. Eilen kävin paikallisella puutarhan ihastelemassa kukkia ja samalla nappasin 5 kg laatikollisen tomaatteja ja kurkkuja matkaan kun olivat niin edullisia. Niistä pitäisi jaksaa jotain askarrella, että säilyvät :) Vihdoin löysin sitten hyvännäköisiä ja isokokoisia pallokrysanteemeja. Nyt pihakin on saanut jo pienen syksyisen väriläikän lyhdyn viereen :)


Kommentit

Suositut tekstit