Pihalla tapahtuu :)

Vaikka syksy tekeekin tuloaa kovalla vauhdilla niin kyllä siellä vielä kasvuvoimaa on reilusti :) Meillä on pieni kokeileva puutarha, jossa yritetään kasvattaa fiilispohjalta pientä yrttitarhaa sekä muutamia kesäkukkia. Yrttien kasvattaminen onnistui tänä vuonna melko hyvin, kaikki muut paitsi korianteri ovat tehneet reilusti satoa. Korianteri kuoli melkein heti taimen istuttamisen jälkeen, joku oli ilmeisesti maistellut sitä juuren tuntumasta kun siitä katkesi heti...

Meillä on pari kirsikkatomaattipuskaa, jotka on tekemässä jättisatoa meidän mittapuulla. Tällä hetkellä ollaan saatu vasta neljä tomaattia pöytään asti, mutta oksat notkuvat raakileita. Puskat on taivas alla joten olen tässä jo useamman päivän arponut milloin keräisin sadon pois ja yrittäisin kypsytellä niitä sisällä. Onko jolla kulla jotain neuvoja? Muistan vaan kun oma mummo on niitä joskus sisällä kypsytellyt (tai ainakin yrittänyt sitä!).


Keväällä istutettiin tytön kanssa auringonkukkia kasvamaan myös ja kohta, ehkä jo yhden aurinkoisen päivän päästä saadaan kukka aukeamaan :) En kyllä malta odottaa!


Meidän takapihan pihjala on ihan täynnä oranssinpunaisia marjanippuja ja sitä voisi vaan katsella päivät, niin kaunis se on :) Tässä vähän syksyn värejä teillekin!


Kommentit

Suositut tekstit