Suklaatalo

Meillä on parina jouluna jo ollut piparitalon (joka jää aina syömättä) tilalla suklaatalo. Jostain blogista olen aikanani idean ottanut, mutta nyt en kyllä enää muista (enkä jaksa googlailla) mistä.

Mutta ideana siis, että seinät tulee suklaasta ja koristellaan samaan tapaan suklaata ja karkkeja säästelemättä kuin piparitalo.

Talon tekeminen on yllättävän helppoa. Kaikki osat tulevat toisiinsa kiinni sulalla suklaalla ja suklaan jäähdyttää hyvin välillä niin osat kyllä kiinnittyvät nopeasti ja helposti.

Taloon tarvitset

  • 6 suklaalevyä (100 g kpl kuvassa)
  • suklaata kiinnittämiseen ja koristeluun
  • koristeita oman maun mukaan.
Suklaalevyistä neljä jää omaan muotoonsa, kahdesta veistetään päätypalat. Tässä vaiheessa suklaa ei saa olla kylmää vaan huoneenlämpöistä (muuten leikkaaminen ei onnistu vaan levy lohkeaa). Katon jyrkkyyden voit muodostaa oman mieltymyksen mukaan. Kun päätypalat on suurinpiirtein symmetriset, laita levyt jääkaappiin viilentymään. Sulata suklaata kiinnittämiseen.

Aloita talon kokoaminen pääty- ja seinäpalasta. Paperinpalaa voit käyttää apua, että saat kulmat 90 asteiseksi. Levitä sulaa suklaata seinän sisäpinnalle ja aseta päätypala seinän sisäpuolelle. Jos toisinpäin, kattolevy ei riitä. Kokoa nurkka kerrallaan kunnes seinät ovat pystyssä. Sitten vain kattopalojen kiinnitys suklaasulan avulla. Maku kysymys laittaako kattolevyt palapuoli ylös vai alaspäin :) Molempia olen kokeillut ja onnistuvat! 

Kun talo on kasattu, laita talo jääkaappiin jäähtymään että saumaukset kovettuvat. Sitten vain koristelut omien ideoiden mukaan :) 

Tässä vielä kuva meidän tämän vuoden talosta joka askarreltiin tänään :)


Kommentit

Suositut tekstit